Alarmni sistem

Alarmni sistem je protivprovalni sistem bezbednosti koji putem senzora detektuje neovlašćeni ulazak i kretnje u štićenom objektu, nakon čega stupa u alarmno stanje. Alarmno stanje sistema podrazumeva vizuelno – zvučnu signalizaciju pri narušenoj bezbednosti objekta.

Centralni deo sistema(centrala) je glavni računar koji prima komande sa šifratora, prati stanja svih senzora i po potrebi aktivira alarmo stanje. Senzori su uređaji koji detektuju promenu stanja u vašem objektu i ima ih više vrsta:

  • detektori pokreta
  • detektori vibracija (za prozore, izloge, staklena vrata..)
  • magnetni senzori, itd.

Centrala, senzori, sirena, šifrator

Centralni deo sistema (centrala) je glavni račanunar koji prima komande sa šifratora, prati stanja svih senzora i po potrebi aktivira alarmo stanje.

Senzori su uređaji koji detektuju promenu stanja u vašem objektu i ima ih više vrsta:

  • detektori pokreta
  • detektori vibracija (za prozore, izloge, staklena vrata..)
  • magnetni senzori, itd.

ALFA inzenjering - alarmi, sigurnosni sistemi

Sirene predstavljaju zvučno upozorenje u situaciji narušene bezbednosti vašeg objekta. U zavisnosti od položaja sirene na vašem objektu, mogu biti spoljne i unutrašnje sirene. Često se ugrađuje i spoljna i unutrašnja sirena, što zavisi od koncepcije objekta i vašeg izbora.

Šifrator služi za uključivanje/isključivanje sistema, programiranje centrale, tj. za unošenje svih instrukcija koje gavore na koji način će alarmni sistem da radi. U zavisnosti od veličine objekta, može biti više šifratora montiranih u različitim delovima objekta radi praktičnijeg rukovanja sistemom.

ALFA inzenjering - alarmni sistemi, zastita alarmom

Kontaktirajte nas

Za više informacija o poslovima i rešenjima koje nudimo slobodno nas pozovite!

Možete nas i posetiti na adresi Stanka Paunovića 45 u Beogradu.
Kontaktirajte nas
https://joostrap.com/wordpress-plugins/download-imagify-free-plugin-v-1-10-1-latest-image-optimization-convert-webp/